Imlek preuzeo Natura vitu

Bez autora
Jun 04 2012

Mlekarske kompanije Imlek iz Beograda, Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice i Natura vita iz Blatnice kod Teslića potpisali su danas u Banjaluci ugovor o preuzimanju mlekarskog biznisa Natura vite, vredan osam miliona evra. Ugovor su potpisali direktor Imleka Slobodan Petrović, vlasnik Natura vite Vlado Đurić i predsednik Upravnog odbora Mlijekoprodukta Rankica Marelj u prisustvu predsednika Vlade Republike Srpske Aleksandra Džombića i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Miroslava Milovanovića. Ovo je jedna od većih akvizicija u proizvodnji i preradi mleka u Srpskoj, a Imlek je najveći investitor u proizvodnji mleka i mlečnih proizvoda na tim prostorima. Beogradska kompanija do sada je investirala oko 20 miliona evra, a privatizovala je i fabriku mleka u Banjaluci, preuzela Mlijekoprodukt, a sada i Natura vitu.

Imlek preuzeo Natura vitu iz RSMlekarske kompanije Imlek iz Beograda, Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice i Natura vita iz Blatnice kod Teslića potpisali su danas u Banjaluci ugovor o preuzimanju mlekarskog biznisa Natura vite, vredan osam miliona evra.

Ugovor su potpisali direktor Imleka Slobodan Petrović, vlasnik Natura vite Vlado Đurić i predsednik Upravnog odbora Mlijekoprodukta Rankica Marelj u prisustvu predsednika Vlade Republike Srpske Aleksandra Džombića i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Miroslava Milovanovića.

Premijer Džombić je istakao da je ovo jedna od većih akvizicija u proizvodnji i preradi mleka u Srpskoj, a da je Imlek najveći investitor u proizvodnji mleka i mlečnih proizvoda na ovim prostorima.

Džombić je rekao da je beogradska kompanija do sada investirala oko 20 miliona evra, podsetivši da je privatizovala fabriku mleka u Banjaluci, preuzela Mlijekoprodukt, a sada Natura vitu.

Direktor Imleka Slobodan Petrović istakao je da je ova kompanija sa današnjim spajanjem završila veliku ekspanziju i regionalnu konsolidaciju i sa time će se dobiti najveći mlekarski kombinat na području Srbije, RS i BiH.

Prema njegovim rečima, to je od velikog značaja za mlekarsku industriju i time svi dobijaju, posebno kooperanti koji će od sada imati stalnog partnera, a farmeri će samim tim postati industrijski proizvođači.

Petrović je naveo da je Imlek vlasnik nekoliko mlekara u Srbiji u kojima dnevno prerađuje oko milion litara mleka, da poseduje najveću mlekaru Milk u Makedoniji, te da je prisutan i u Crnoj Gori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik